Екскурзия - Ливан - Земя на Богове между Арабския свят и Европа

Бейрут - Бейтедин - Дер ел Камар - Сайда - Тир - Магдуш - Баалбек - Анджар - Ксара - Джейта Грото - Библос - Хариса
от 175.00 лв
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
Програма
1-ви ден - София - Истанбул - Бейрут
Среща на летище София в 8:00ч. Полет София - Истанбул в 10:00ч. Кацане на летището в Истанбул в 11:25ч. Излитане за Бейрут в 12:25ч. Кацане на летището в Бейрут в 14:10ч. Посрещане от фирмата партньор. Панорамна автобусна обиколка на Бейрут. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2-ри ден - Бейрут - Бейтедин - Дер ел Камар
Пълен туристически ден с обяд
Закуска. Разглеждане на Бейрут. Градът е построен върху скали, на място обитавано още от праисторически хора. През годините е бил засенчен от по-силните си съседи, но през първото хилядолетие преди новата ера започва да придобива по-голямо влияние. По римско време е колония на Римската империя, важно пристанище и културен център. По време на римската и византийска епоха се отличава със своята юридическа школа, чийто професори са помогнали за изработването на прочутия Юстинианов кодекс.
Градът е разрушен от земетресение през 551г., а век по-късно е завладян от араби мюсюлмани, и през 1109г. от кръстоносците. Остава под тяхна власт до 1291г., когато е завладян от мамелюци. През 1516г. започва 400-годишно османско управление. През 17в. е периодът на просперитет под управлението на емир Фахредин II. След разпадането на Османската империя и краят на Първата Световна Война, градът става столица на съвременен Ливан. Бейрут, с близо 1 000 000 жители, остава културния и търговски център на страната. Сред основните забележителности са статуята на Мъчениците, пазарите, сградата на парламента, Римската баня, националния музей, множество църкви и джамии.
Отпътуване за Дер ел Камар - столицата на Планина Ливан /едно от губернаторствата, на които е разделен Ливан/, на 35км. от Бейрут. Обяд в типичен ресторант. В наши дни е типично ливанско село с исторически център, соук /пазар/, музей, джамия и църкви.
Отпътуване за Бейтедин. Посещение да двореца Бейтедин - той датира от началото на 19в. и е само на 43км. от Бейрут. Построен е от Емир Бехир II, който управлявал Ливан повече от 50г. Със своите арки, галерии и стаи, декорирани от художници от Ливан, Дамаск и Италия, тази сграда е модел на източната архитектура. Днес в двореца се помещава музей на оръжия, костюми и бижута, както и археологически музей и музей на византийските мозайки.
Връщане в Бейрут. Нощувка.
3-ти ден - Сайда - Тир - Магдуш
Пълен туристически ден с обяд
Закуска. Екскурзия до Сайда, Тир, Магдуш.
Отпътуване за Сайда (Сидон) - третият голям финикийски град-държава. Името Сидон за първи път е споменато в текстове от 14в. пр. Хр. Своята златна епоха градът преживява през персийската епоха - края на 6в. - средата на 4в. пр. Хр. Сидон е бил открит град с културно влияние, включително египетско и гръцко. По време на персийския период Егейски скулптори са допринесли за близкия храм на Ешмун, бога на града. Той е асоцииран с Асклепий - гръцкия бог-лечител. След бунта си срещу персите и разрушенията през 351г. пр. Хр. градът никога не връща предишната си слава. По време на кръстоносците между 1110 и 1291г. добива престиж като втората от четирите баронии на Кралство Йерусалим. Днес руините от морския замък на кръстоносците и замъка Сен Луи, известен като замък на земята все още могат да бъдат видени. От османския период е останала Голямата джамия, построена върху основите на сгради на кръстоносците и Хан ел Фран, построен от Фахредин II.
Отпътуване за Тир, град съществувал още през 3-тото хилядолетие пр. Хр. Първоначално селище на брега с островен град, около 10в. пр. Хр. крал Хирам е разширил селището и е построил 2 пристанища и храм на Мелкарт. Процъфтяващата морска търговия, колониите по Средиземноморието и боядисването с пурпурно е направил Тир много могъщ и богат град. През 6в. пр. Хр. тирийците успешно успяват да се противопоставят на Новуходуносор в продължение на 13г., а Александър Велики го обсажда за 7 месеца и накрая го превзема като построява път от брега до острова. По римско време тук е построен прекрасен град. Останките от римските улици, арки, публични сгради, включително и един от най-големите хиподруми по това време, са едни от основните забележителности на Тир. През 1984г. ЮНЕСКО го вписва като световно наследство. Обяд в местен ресторант.
Посещение на Магдуш. Според християнската вяра, когато Исус е дошъл в Сайда, Дева Мария, която го е придружавала, е чакала Исус на върха на хълма, където днес е Магдуш. Тя е прекарала нощта в пещера, известна като Мантара или „Очакване“. Император Константин Велики е превърнал пещерата в светилище по молба на Св. Елена. Издигнал и кула в памет на Дева Мария, която била разрушена от голямото земетресение. По-късно крал Луи IX издигнал наблюдателна кула на същото място. Пещерата Мантара била случайно открита през 1726г. от овчар. Била открита и икона на Дева Мария от византийско време - 7 или 8в. от тогава пещерата е превърната в място за поклонение. 1860г. гръцката католическа църква става неин собственик и през 1880г. я превръща в светилище. Връщане в Бейрут. Нощувка.
4-ти ден - Баалбек - Анджар - Ксара
Пълен туристически ден с обяд
Закуска. Екскурзия до Баалбек, Анджар, Ксара. Посещение на Баалбек - тук може да видите най-добре запазените останки от Римски храмове по тези земи. Храмовете посветени на Юпитер, Бакхус и Венера са от 1-3в. и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. В храмът на Юпитер 6 от 54-те огромни колони, които първоначално са ограждали светилището са оцелели до днес. Храмът има впечатляващ подиум и огромен правоъгълен двор, където са били правени жертвоприношения.
Отпътуване за Анджар, построен от Омайад халиф ал-Уалид Ибн Малек в началото на 8в. Зад здравите укрепления има останки от улици, 3 двореца, пазари, 2 хамама и джамия. Руините на древния град са пример за архитектура от времето на Омеядите и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант.
Отпътуване за Ксара, където ще посетите винарна и дегустирате едни от най-добрите вина. Връщане в хотела. Нощувка.
5-ти ден - Джейта Грото - Библос - Хариса
Пълен туристически ден с обяд
Закуска. Екскурзия до Джейта Грото, Библос, Хариса.
Пещерите Джейта Грото са сред 14-те финалиста за новите 7 чудеса на света. Това са едни от най-красивите пещери в света, на 20км. от Бейрут. Долната част на пещерата се посещава с лодки по пещерното езеро, дълго 623м.
Библос - населен още през неолита, Библос е сред най-старите финикийски градове. Владян от персийци, римляни, кръстоносци и османци, оставили отпечатък върху архитектурата на града. Библос е мястото, където е била създадена и първата линейна азбука - предшественик на всички съвременни азбуки, включително гръцка и латинска. Най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Тук е имало и култ към Адонис - богът олицетворение на умиращата и възкръсваща природа. Забележителностите са: крепостният замък и църквата, както и многото останки от миналото на града - от неолита до епохата на кръстоносците, красива джамия и множество кафенета и ресторанти. Обяд в местен ресторант.
Хариса - тук се намира светилището с голямата статуя на Дева Мария от Ливан и се открива красива панорамна гледка към залива Джуней. Връщане в хотела. Нощувка.
6-ти ден - Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Свободно време за последни покупки преди отпътуване. Трансфер до летището. Полет от Бейрут за Истанбул в 15:45ч. Кацане на летището в Истанбул в 18:55ч. Полет за София в 20:00ч. Кацане в София в 20:20ч.
Цени:
 
НАСТАНЯВАНЕ/ДАТИ 27.10. – 01.11.2017
28.02. – 05.03.2018
Легло в двойна стая 2098 лв.
Самостоятелна стая 2368 лв.
 
Условия за пътуване:

Цената е валидна за група от минимум 20 туристи.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 долар = 1,75 лева. При промяна на съотношението с повече от 0,03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

Необходими документи:

 • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане и поне 2 празни страници за полагане на визата, попълнен формуляр за виза и 1 снимка паспортен формат;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
 • Без медицински изисквания за имунизации;

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;
Доплащане:
 • При група от 15 - 19 души – доплащане 145лв. на човек;

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.

Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.
Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001113/12.12.2016г. на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43. 


Цената включва:
 
 • Самолетен билет София – Истанбул – Бейрут – Истанбул – София с Turkish Airlines с багаж до 23кг.;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 5 нощувки със закуски в хотел Gems 4* или подобен;
 • 4 обяда по време на екскурзиите;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии, включени в програмата:
  • Панорамна обиколка на Бейрут;
  • Екскурзия до Бейтедин и Дер ел Камар;
  • Екскурзия до Баалбек, Анджар, Ксара;
  • Екскурзия до Джейта Грото, Библос, Хариса;
  • Екскурзия до Сайда, Тир, Магдуш;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Екскурзиите се водят с местен екскурзовод на английски или руски език с осигурен превод на български;
 • Водач – екскурзовод от ТА „Географски Свят“ от България;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро;


Цената не включва:
 
 • Виза за Ливан - 39 евро /издава се в България/;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 3-4$ на ден;
 • Хранения, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;


Повече информация и резервации:
Повече информация и резервации:
ЗА СОФИЯ И СТРАНАТА: 02/951-57-57, 02/953-10-74, 02/953-10-75, 02/951 51 15
ЗА ПЛОВДИВ: 032/637-405, 637-407
ЗА РУСЕ: 082/824 896
ПО ИНТЕРНЕТ: office@emeraldbg.com
Оферта № Е849
* Уважаеми клиенти, информацията публикувана в този сайт е с информационна и рекламна цел. Възможни са последващи промени, за които потребителите се уведомяват след обработване на онлайн заявката и преди подписване на договор.